Magyarra Hangolva
Táborok

Magyartanulás izgalmas programokkal brüsszeli és nemzetközi táborokban gyermekek számára. Nézd meg az aktuális táborokat!

Nemzetközi őszi tábor 2021

Mátraszentlászló - 2021. 11.02 – 11.07.

Adj életre szóló élményt külföldön élő gyermekednek Magyarországon! 6 nap, 5 éjszaka a magyartanulás jegyében. Játékosan, könnyedén, barátokkal, testvérekkel festői környezetben Mátraszentlászlón 2021. november 2. – november 7. között.

Magyarra Hangolva tábor Brüsszelben

Jelenleg nincsen aktív brüsszeli tábor!

Mi történik a táborban? Intenzíven, egész nap magyarul beszélünk és játszunk, a gyerekek, az élmények, a magyar nyelvű kommunikáció és a szociális kompetenciák fejlesztése áll a középpontban. Adj élményt gyermekednek!

"Bárcsak így tanították volna..."

Emlékszel mit is mondanak, amikor elhalad egy hullócsillag? Kívánj valamit! Most azt kívánnám, bárcsak így tanították volna a gyermekemet is. Ezekről van most szó:

A mesék felkészítenek az Életre és összekötnek minket

Olyan megoldási úton megy végig a mese főhőse, amit pozitív mintaként tud alkalmazni az életben a gyermek. Ez a tanulás nem csak élvezetes, de hasznos is.

A versek örömteli ajándéka a gyermekek öröksége

Magyarságunk és örökségünk része a versek, amikkel javítható a memória, az önkifejezés a versek értelmezése miatt, valamint gazdagítja a kultúrális ismeretet.

Hagyományőrzés átadása és jeles napok

Az ünnepnapok jelentését és a magyar hagyományokat izgalmas történetekkel adjuk át. Így segítve a gyermek kapcsolódását a magyar gyökereihez.

Galéria

Nézd, mennyire imádnivaló, ahogyan a gyerekek élvezik az táboros programokat

Vélemények

Szülők, tanárok és gyermekek őszinte véleménye rólunk

Olvasd el, hogy miket gondolnak rólunk azok, akik már részt vettek egyik programunkon. Minden egyes itt látható vélemény valós és tükrözi az élményt és a minőséget.

Borbély Krisztina
Brüsszelből
Read More
„Ilona nagy segítség számunkra a dolgos hétköznapok útvesztőiben. Heti rendszerességgel tanul – tanulási nehézségekkel küzdő -2. osztályos kislányunkkal, nagy részt vállal abban, hogy győzzük a kemény iskolai kihívásokat. Remek érzékkel tapint rá a gyenge pontokra és játékos feladataival jól tudja gyakoroltatni azokat. Ami a legfontosabb, hogy a kislányunk szívesen tanul vele.”
Lexi
5 éves – Brüsszelből
Read More
“Cirkuszokról beszélgettünk, színeztünk, bekarikáztunk. Ragasztottunk színeket papírra. Fújtunk lufit, fújtunk buborékot. A tízórai és az uzsonna finom volt, ettünk vaníliás muffint. És keksz is volt. Mikor lesz újra ez a stage?”
Zsombor Kati
Brüsszelből
Read More
“Több család is ajánlotta nekem Ilonát, ahol ő tanítja a gyerekeket. A kisebbik lányunk minden alkalommal nagyon lelkesen várja őt. Nemsokára a nagyobbik lányunkat is Ilona fogja tanítani, akit felkészít a magyar szekció felső tagozatára. Családunknak nagyon fontos a magyar nyelv elsajátítása, ápolása. Ilona nagy segítség nekünk ebben, hiszen a gyerekek nem magyarul járnak iskolába. Csak ajánlani tudom Ilonát, aki szeretettel, odafigyeléssel és megfelelő szakértelemmel fordul a gyermekek felé.”
Zita Dumont
12 éves – Brüsszelből
Read More
„Azért szeretek ide járni, mert itt sokat lehet nevetni. …… még nem szeretnék hazamenni, mert még nem nevettünk annyit, mint máskor. (2015)”
Sz. Léna
Brüsszelből
Read More
Azért volt jó ez a tanév (2016) is Ilonával, mert, játékosan tanultunk, hogyha valami nem ment az iskolában, azt átvettük vele, ha ha valamit nem értettem, újra elmagyarázta szépen, lassan addig, míg nem értettem.
Anna
8 éves – Brüsszelből
Read More
“Szeretek Ilonával lenni, mert jó vele játszani. Nagyon kedves. Mindig várom, hogy jöjjön.”
Katalin
Brüsszelből
Read More
2 kisfiam van, Ilona már több, mint egy éve foglalkozik velük. a fiúk már folyékonyan beszélnek magyarul, pedig kint születtek.
Andi
Düsseldorfból
Read More
Most költözünk ki Németországba, a férjem kapott egy 2 éves kiküldetést egy autógyárba. Az első osztályt már itt kezdték az ikrek, szerencsére van aki segít nekik a tanulásban – Ilona skypon segíti őket, hogy a magyar nyelvet is gyakorolni tudják. Köszönjük Ica!
Laci
Brüsszelből
Read More
Itt dolgozom Belgiumban, és mindenképp szerettem volna, ha a kisiskolás lányom magyar nyelvoktatása szakértő kezekbe kerül. 2 év múlva hazamegyünk, akkor be kell illeszkednie a magyar iskolába. Nem aggódom, Ica szuper munkát végzett! Köszönjük!!!
Kovács Anikó
Brüsszelből
Read More
„Köszönjük szépen a fantasztikus hetet és a csodálatos meglepetés ajándékot. 🙂 Gergő nagyon sok élménnyel gazdagodott és én is nagyon nyugodt voltam, mert tudtam, hogy a legjobb kezekben van. 🙂 Az összes verset gyönyörűen, hangsúlyozva előadva meghallgattuk hazafelé a kocsiban, és az állunk leesett, hogy mindez belefért ebbe a hétbe!!!”
Kovács Milán / Szarka Judit
Brüsszelből
Read More
Gyermekünk többször vett részt az Ilona által szervezett táborokban. Minden alkalommal színes, változatos programokban volt része és mindig élvezte az ott töltött időt. Mivel nem magyar nyelvű iskolába jár, és egész napja francia környezetben telik, fontosnak tartottuk, hogy szókincse egy-egy témában bővüljön. Itt erre minden lehetősége megvolt. Ilona nagyon felkészült, profi pedagógus és kiválóan bánik a gyerekekkel.
Dr. Csiszár Rita
Svájcban élő nyelvész, szociológus, nyelvtanár, aki maga is egy kétnyelvű gyermek édesanyja. Itt tudsz meg róla többet: https://www.multilingualkids.ch/
Read More
„2014-ben és 2015-ben számos városban, több országban tartottam előadást a két-és többnyelvűségről. Voltam Ausztriában, megjártam New York-ot és Bostont is. Mégis azt gondolom, hogy a 2015. első félév legjobb hangulatú és legjobban megszervezett előadása a brüsszeli volt… nagyon jó érzéssel gondolok vissza rá.”

Dóczi Ilona – A Magyarra Hangolva tulajdonosa

"Sokkal több, mint magyar nyelvtanulás"

Hiszem, hogy az irodalomnak meghatározó szerepe van az érzelmi élet és a kreativitás fejlesztésében, az anyanyelv jó ismerete pedig olyan magabiztosságot ad, amely segít a gyermekekre váró mindennapi feladatok könnyebb teljesítésében akár külföldön is.