00
Nap
00
Óra
00
Perc
00
Másodperc

Adj életre szóló élményt külföldön élő gyermekednek Magyarországon!

Nemzetközi Magyarra Hangolva nyári tábor 2023

Mátraszentlászló 2023. augusztus 1 – 6. 6 nap, 5 éjszaka a magyartanulás jegyében. Mindezt játékosan, könnyedén, barátokkal, testvérekkel festői környezetben. Jelentkezz most! (Páros jegyvásárlási lehetőség elérhető!)

2021.08. 02. -06. Magyarra hangolva nemzetközi tábor Mátra
2020-08-Magyarra hangolva nemzetközi tábor Mátra
2019. július 29 - augusztus 2. Nemzetközi Tábor Mátraszentlászló

"Tudom, milyen nehéz egy külföldön élő családban fenntartani az anyanyelvünket, elmagyarázni ennek fontosságát gyermekeink számára, hisz én is külföldön élő anya és tanár vagyok." - Dóczi Ilona

Nálunk a gyerekek játszva fejlődnek

Pontosan ezért hoztuk létre ezt a tábort. Nálunk a gyerekek szóbeli kommunikációja észrevétlenül fejlődik. Élmények, történetek, mítoszok, versek és játékok segítségével magabiztosabbá válik gyermeked. A kommunikáción túl a személyes készségek, az önismeret is fontos szerepet kap táborainkban.

Itt nem kényszeres tanulás van, természetesen gyakoroljuk a nyelvet. Kirándulunk, történeteket mesélünk, és közben jól érezzük magunkat. A gyermeked nem is fogja érezni, hogy egy nyelvi táborban van.

A csodálatos tábori hangulatot fokozza az azt körülvevő hegyek látványa és a friss levegő varázsa.

Helyszín

IMG_5585-900

Mátraszentlászló

Mátraszentlászló Magyarország legmagasabban fekvő településeinek egyike. A közelben van Galyatető és Kékestető, körös-körül hegyek, és hatalmas fák sokasága. A település hangulata nyugodt, mintha a természet ritmusát vennék át az emberek, és mi, táborozók is. 

taborgal15

A szállás

Az 5 apartmanban összesen, 11 db 2 ágyas, 1 db 3 ágyas és 3 db 4 ágyas szobában. Apartmanonként találhatók a wc-k és fürdőszobák. A legújabb egészségügyi eljárásokat és szabályokat követi a szálláshely üzemeltetője, kiemelten figyel a fertőtlenítésre.

Mátraszentlászló nyári tábor kép

Kert - Étkezés

A kertben játszótér, kemence, szalonnasütő hely, és füvesített park fokozza táborozóink élményeit. A kinti foglalkozásokhoz, meghitt kamaszkori beszélgetésekhez ideális filagória a kedvenc helyünk évek óta. Reggeltől-estig a szabadban leszünk.

Étkezés: A szállásadóink a Centrum területén éttermet is működtetnek, innen kapjuk a friss, tartalmas, helyi ételeket napjában 5-ször. Kiemelten értéke a tábornak, hogy az ebéden kívül melegvacsorával várnak minden egyes nap bennünnket a fenntartók.

"Egy külföldön szervezett magyar táborban csak morzsákat kaphat a magyarságból. Itt azonban körülveszi őket a kultúra, az itthoni, mátrai friss levegő."

Ebben a táborban már évek óta tartó barátságok vannak, mégis nyitottak és befogadóak, hisz egyformák: magyar anyanyelvű, külföldön élő gyermekek.

Hogyan tesszük felejthetetlenné ezt a 6 napot?

Azoknak a 7-16 éves külföldön élő gyerekeknek ajánlom, akik

Miért ez a legjobb választás a gyermeked számára?

Magyar élmény

Amit eddig csak könyvekből ismert, azt most a saját szemével láthatja, hallhatja, legyen az város, magyar táj vagy egy –egy izgalmas történet. Itt igazi magyar élményt szerez a többi külföldön élő gyerekkel. Elmerülhet a magyar nyelvben, a hasonló helyzetű gyermekekből álló közösségben, ahol mindenki más-más kultúrát hoz magával, mégis felfedezheti a hasonlóságot: magyar gyökereinket.

Kapcsolódás

Játékos feladatokkal és élménypedagógiai eszközökkel növeljük önbizalmát. Szókincse gazdagodik passzív szókészlete fokozatosan aktívvá válik. Olyan kommunikációs helyzetekben gyakorolhatja tudását, amelyet külföldön képtelenség lenne megteremteni. Hasznos témákkal, irodalmi művekkel, ismerkedik meg, amelyek segítenek neki kapcsolódni magyarországi rokonaihoz.

Igazi közösség

Édes élmények, új barátok, egy igazi befogadó magyar közösséggel gazdagítjuk gyermeked. Nálunk a kirekesztés teljesen ki van zárva! Garantáljuk, hogy a tábor után sokkal magabiztosabb, önállóbb lesz, mint, a tábor első napján. Felismeri, hogyan lehet értékes tagja a közösségnek, és meg is tudja azt fogalmazni magyarul.

Miért jó ez NEKED is?

Szülőként az egyik legnehezebb feladat, hogy megoldjuk a hosszú szüneteket. Külföldön élő családként pedig lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen nincsenek a közelben a nagyszülők vagy a rokonok, akik néha besegítenének. Most nemcsak a szabadságodat nem kell megoldanod, hanem kapsz 6 napot és 5 teljes estét, amit a számodra kedves időtöltésre fordíthatsz. Mindezt annak a tudatában, hogy közben a gyermeked a lehető legjobban érzi magát.

Nem szeretne egyedül jönni gyermeked?

Ha Ő kicsit nehezebben barátkozik, több idő kell neki, hogy teljesen feloldódjon idegen társaságban, vagy egyszerűen csak örülne egy kis barátnak, akkor jelentkezzetek párosan! Jöhet vele a tesó, az unokatestvérek vagy akár barátja is.

Ez teljesen más élmény, mintha a nagymamánál töltenének pár napot. Igazi lehetőség, hogy szívből jövő, mély kapcsolatot építsenek. A tábori élmények, a közös témák egy életen át összekötik majd őket. Valódi szövetségessé, barátokká válnak.

Ajándékozd meg ezzel az élménnyel gyermekedet! Hiszen így olyanokkal is kapcsolatba kerülnek, akiknek anyanyelve a magyar, akik más szavakat használnak, akiktől valóban meg tudják tanulni az élő nyelvi fordulatokat.

100% TESTVÉRGARANCIA: Más táborokkal ellentétben, mi garantáljuk, hogy egy szobában lesznek. Közös ébredések, esti élménybeszámolók, csak ők együtt.

Te még emlékszel, amikor kisdiákként énekeltél a tábortűz mellett? A zsíros kenyér íze, a szalonna füstös illata, a parázs ropogása talán még mindig ott van a legszebb emlékeid között. Gondolj bele, hogy ezeket most a gyereked is átélheti. Úgy, hogy közben a család többi gyermektagja is vele van, ha akar. Erre a tapasztalatra szüksége van gyermekednek!

Így vigyázunk gyermeked egészségére

Olvasd el, mit mondanak, akik már részt vettek!

” Az az egyik legjobb, hogy olyan ételeket is megkóstolhatok, amilyeneket otthon nem. És finomak.” – R

„Ez pont olyan, ahogy anyukám főzi.” – B

„Azt hittem, hogy ezt a feladatot egyáltalán nem lehet megcsinálni, de kiderült, hogy igen.” – B

„Ez a legjobb tábor, ahol eddig voltam.” – L
„Olyan jó, hogy itt voltunk egész nap a tábor területén, és nyugis volt minden, nem pörögtünk.” – Z

Vélemények

Szülők, tanárok és gyermekek őszinte véleménye rólunk

Olvasd el, hogy miket gondolnak rólunk azok, akik már részt vettek egyik programunkon. Minden egyes itt látható vélemény valós és tükrözi az élményt és a minőséget.

Borbély Krisztina
Brüsszelből
Tovább olvasom
„Ilona nagy segítség számunkra a dolgos hétköznapok útvesztőiben. Heti rendszerességgel tanul – tanulási nehézségekkel küzdő -2. osztályos kislányunkkal, nagy részt vállal abban, hogy győzzük a kemény iskolai kihívásokat. Remek érzékkel tapint rá a gyenge pontokra és játékos feladataival jól tudja gyakoroltatni azokat. Ami a legfontosabb, hogy a kislányunk szívesen tanul vele.”
Lexi
5 éves – Brüsszelből
Tovább olvasom
“Cirkuszokról beszélgettünk, színeztünk, bekarikáztunk. Ragasztottunk színeket papírra. Fújtunk lufit, fújtunk buborékot. A tízórai és az uzsonna finom volt, ettünk vaníliás muffint. És keksz is volt. Mikor lesz újra ez a stage?”
Zsombor Kati
Brüsszelből
Tovább olvasom
“Több család is ajánlotta nekem Ilonát, ahol ő tanítja a gyerekeket. A kisebbik lányunk minden alkalommal nagyon lelkesen várja őt. Nemsokára a nagyobbik lányunkat is Ilona fogja tanítani, akit felkészít a magyar szekció felső tagozatára. Családunknak nagyon fontos a magyar nyelv elsajátítása, ápolása. Ilona nagy segítség nekünk ebben, hiszen a gyerekek nem magyarul járnak iskolába. Csak ajánlani tudom Ilonát, aki szeretettel, odafigyeléssel és megfelelő szakértelemmel fordul a gyermekek felé.”
Zita Dumont
12 éves – Brüsszelből
Tovább olvasom
„Azért szeretek ide járni, mert itt sokat lehet nevetni. …… még nem szeretnék hazamenni, mert még nem nevettünk annyit, mint máskor. (2015)”
Sz. Léna
Brüsszelből
Tovább olvasom
Azért volt jó ez a tanév (2016) is Ilonával, mert, játékosan tanultunk, hogyha valami nem ment az iskolában, azt átvettük vele, ha ha valamit nem értettem, újra elmagyarázta szépen, lassan addig, míg nem értettem.
Anna
8 éves – Brüsszelből
Tovább olvasom
“Szeretek Ilonával lenni, mert jó vele játszani. Nagyon kedves. Mindig várom, hogy jöjjön.”
Katalin
Brüsszelből
Tovább olvasom
2 kisfiam van, Ilona már több, mint egy éve foglalkozik velük. a fiúk már folyékonyan beszélnek magyarul, pedig kint születtek.
Andi
Düsseldorfból
Tovább olvasom
Most költözünk ki Németországba, a férjem kapott egy 2 éves kiküldetést egy autógyárba. Az első osztályt már itt kezdték az ikrek, szerencsére van aki segít nekik a tanulásban – Ilona skypon segíti őket, hogy a magyar nyelvet is gyakorolni tudják. Köszönjük Ica!
Laci
Brüsszelből
Tovább olvasom
Itt dolgozom Belgiumban, és mindenképp szerettem volna, ha a kisiskolás lányom magyar nyelvoktatása szakértő kezekbe kerül. 2 év múlva hazamegyünk, akkor be kell illeszkednie a magyar iskolába. Nem aggódom, Ica szuper munkát végzett! Köszönjük!!!
Kovács Anikó
Brüsszelből
Tovább olvasom
„Köszönjük szépen a fantasztikus hetet és a csodálatos meglepetés ajándékot. 🙂 Gergő nagyon sok élménnyel gazdagodott és én is nagyon nyugodt voltam, mert tudtam, hogy a legjobb kezekben van. 🙂 Az összes verset gyönyörűen, hangsúlyozva előadva meghallgattuk hazafelé a kocsiban, és az állunk leesett, hogy mindez belefért ebbe a hétbe!!!”
Kovács Milán / Szarka Judit
Brüsszelből
Tovább olvasom
Gyermekünk többször vett részt az Ilona által szervezett táborokban. Minden alkalommal színes, változatos programokban volt része és mindig élvezte az ott töltött időt. Mivel nem magyar nyelvű iskolába jár, és egész napja francia környezetben telik, fontosnak tartottuk, hogy szókincse egy-egy témában bővüljön. Itt erre minden lehetősége megvolt. Ilona nagyon felkészült, profi pedagógus és kiválóan bánik a gyerekekkel.

Média megjelenések 

Itt találkozhattál már velünk

Számos média megjelenés, televíziós riport, társ blogcikk jelent meg már rólunk az elmúlt 10 évben a sikereinkről és a módszertanunkról.

Dóczi Ilona – Magyarra Hangolva​

Gyermekedet én hangolom magyarra

A Magyarra Hangolva program alapítója, táborvezető, tanító, élménypedagógus, andragógus, kulturális menedzser, alkotó-fejlesztő meseterapeuta vagyok.

Több mint 30 éve tanítok, játszom együtt a gyermekekkel, szervezek táborokat, konferenciákat, író-olvasó találkozókat.

A Kreatív irodalmi Délután nevű programban a klasszikus és kortárs versekkel hozzuk közelebb a magyar jeles napokat a külföldön élő gyermekek számára.

Az anyanyelv megőrzése élményekkel teli és nem nyűg

Fontos számomra, hogy a történetek minél több gyerekhez és felnőtthöz eljussanak magyar nyelven, ezért az Élménymese táborok mellett hétvégi mesefoglalkozásokat is tartok.

A Magyarra Hangolva programmal segítek kapcsolódni a Magyarországon élő nagyszülőkhöz és unokatestvérekhez, biztosítom a magyar identitás és kultúraátadás nemzedékeken átívelő folyamatosságát, amihez a legtermékenyebb talajt az irodalmi alkotások adják.

2017-ben indítottam el a NAGY népmese-kihívást, ami egy online program. Bárki bekapcsolódhat, aki külföldön él és ért, olvas magyarul. Célom, hogy egy hónapon keresztül szokássá tegyem a magyar mesék olvasását.

Hiszem, hogy az anyanyelv megőrzése élményekkel teli és nem nyűg.

A mottóm: Az anyanyelvedet nem felejtheted el – külföldön sem.

Szemánné Nyíri Renáta – Magyarra Hangolva​

Élményeket teremtünk

Szociálpedagógus, közösségfejlesztő, programszervező, túravezető és az Élményművek megalapítója vagyok.

Több mint 30 éve tanítok, játszom együtt a gyermekekkel, szervezek táborokat, konferenciákat, író-olvasó találkozókat.

A Kreatív irodalmi Délután nevű programban a klasszikus és kortárs versekkel hozzuk közelebb a magyar jeles napokat a külföldön élő gyermekek számára.

Közösségi események + sport ötvözése = felejthetetlen szórakozás

Programjaimon helyet kap a kerékpározás, a futás és a túrázás egyaránt. Kiemelten fontosnak tartom a családokkal, barátokkal való minőségi idő eltöltése mellett az egészséges életmódra való nevelést. Ezért ötvözöm a közösségi eseményeket a sport különféle elemeivel.

Bármelyik munkahelyemre gondolok vissza a múltból, mindegyiknek volt egy közös motívuma: előbb vagy utóbb, közösséget kezdtem formálni.

Mottóm: „Az emberek elfelejtik, amiket mondtál, az emberek elfelejtik, amiket tettél, de az emberek soha nem felejtik el, hogy hogyan érezték magukat veled.” (Carl William Buehner)

Jelentkezz most! Siess, mert a 30 hely nagyon gyorsan be fog telni!

Használd a taborrahangolva12 kupont. A kupon május 22 éjfélig érvényes! Így 399 euró helyett csak 350 eurót kell fizetned egy gyermek esetén. Ez 12%-os (49 eurós) kedvezmény az egy gyermekes csomagra, ami az Én ajándékom Neked! 🙂 Természetesen felhasználhatod a kupont a 2 gyermekes csomagra is, abból is 49 eurót von le a kupon számotokra.

 

00
Nap
00
Óra
00
Perc
00
Másodperc

1 gyermek esetén

399
  • Részletfizetési lehetőség: 2x €210

2 gyermek esetén

699
  • Részletfizetési lehetőség: 2x €380

Emlékeztető: A 2. gyereknek járó „testvérkedvezményt” akkor is megkapod, ha gyermeked unokatestvérrel vagy baráttal jelentkezik. Egy családból egy gyermek veheti igénybe a kedvezményt.

Nem tudsz most egyben ennyit kifizetni a táborért?

Ne feledd, nem csak egy összegben, hanem akár két részletben is fizethetsz: az elsőt most, (utalás esetén a jelentkezéstől számított 15 napon belül), a második részlet pedig a rendelésed leadása után 30 nappal.

2022. május 20 éjféltől az árak ezek lesznek:

  • 1 gyermek esetén egy összegben: 320 euró
  • 1 gyermek esetén 2 részletben 2×176 euró
  • 2 gyermek esetén egy összegben 576 euró
  • 2 gyermek esetén 2 részletben 2×299 euró

Mit tartalmaz az ár?

Napi időbeosztás

7:30 – ébresztő

08:00 – reggeli, rendrakás

09:00 – 10:00 irányított foglalkozások a táborhelyen, a faluban és a környéken

10.00 – 10.30 tízórai

10:30 – 11:30 irányított foglalkozások a táborhelyen, a faluban és a környéken (ez a program típusától függően kapcsolódhat a reggeli foglalkozáshoz)

11.30 – 12.15 szabad játék

12:15 – 13:15 ebéd

13:30 – csendes pihenő

 14:15 – 15:15 kreatív foglalkozás 

15:15 – 16:00 szabad játék, sport

16.00 – 16.30 uzsonna

16.30 – 18.00 sport, túra, játék

18:00 – 19:00 beszélgetés, játék, tábortűz

19:00 – vacsora 21:00 – 21:30 fekvés

Gyakran ismételt kérdések

Hány gyermek lesz a táborban?

A tábor maximum létszáma 30 fő. Azért csak ennyi, mert így tudjuk garantálni a gyerekek teljes biztonságát, a megfelelő törődést és a biztonságot.

Kell-e tudnia gyermekemnek magyarul?

Igen, alapszinten értenie és kommunikálnia kell tudnia magyarul. Célunk, hogy a mindennapi szóbeli kommunikációs készséget stabilizáljuk, fejlesszük.

Hogyan jut el gyermekem a táborba?

Az utazás egyénileg történik. Érkezés 2023. augusztus 1-jén 12:00 - 14 óra között Mátraszentlászlóra, a táborhelyre. További részleteket a jelentkezés után küldünk.

Kire bízod gyermeked?

Összesen 3 kísérő lesz a gyerekekkel.

Mi van, ha megsérül a gyermek?

A tábor díja természetesen fedezi a biztosítást. A gyermeked azonnali ellátást kap, téged pedig azonnal értesítünk.

Milyen nyelven folyik a tábor?

A tábor nyelve kizárólag a magyar, ezért fontos, hogy gyermeked már értse, beszélje a nyelvet. Nálunk az íráskészség nem lényeges.

Kell tudni magyarul írni gyermekemnek?

Nem, írástudás nélkül is aktív részese tud lenni a tábori élményeknek.

Hogyan kapok hírt gyermekemről a tábor ideje alatt?

A facebookon egy zárt csoportot, ahol minden nap friss híreket, és néhány fényképet osztunk meg a szülőkkel.

Hozhat-e a gyermek mobiltelefont?

Igen, azonban nem tudunk érte felelősséget vállalni. Kérlek, vedd figyelembe, hogy a foglalkozások ideje alatt nem támogatjuk a mobiltelefonok használatát. Fotózásra, kapcsolattartásra természetesen tudjuk, hogy ez elengedhetetlen.

Egyáltalán nem apróbetűs rész:)

A megrendelés fizetési kötelezettséggel jár. Kérlek, hogy a részvételi díjat 8 munkanapon belül utald át az alábbi számlaszámra:

VOLMER-TOURS KFT.

SZÁMLASZÁM (Forint): 11737076-23730746

IBAN: HU02 1173 7076 2373 0746 0000 0000

BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

Jelentkezésed a teljes, vagy az első részlet befizetésével válik véglegessé. A közleménybe írd be a gyermek nevét + 2021MH.

Emlékeztetőül: két részletben is fizethetsz! Felét most, felét júliusban.

A tábort legkésőbb a turnus megkezdése előtti 8. munkanapon lehet lemondani, ebben az esetben a teljes díjat visszafizetjük. Adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki harmadik félnek.