Író-olvasó találkozó Nyulász Péterrel

Ki mondja azt, hogy unalmas az irodalom? Biztos nem az, a több mint 60 brüsszeli magyar felnőttnek és gyereknek, akik együtt nevettek Nyulász Péterrel március 30-án. Bizony, a 3 órás bemutatót angyali türelemmel végigülte még a legfiatalabb is, hiszen az író ért hozzá, hogyan görbítsen mosolyt a szájakra.

A program elején a legkisebbeken volt a fókusz, és a Miazami, Kiazaki, Baba bab mondókás, találós kérdéses könyvekből hallhattunk részleteket. Sőt, új mondókát is tanultunk együtt, találósokat találgattunk, miközben azt is megtudtuk, hogy az író 4,5 évesen írta első versét, és eme anyák napi műalkotást fel is olvasta nekünk.

Még szünet előtt kihirdetésre kerültek a “Bugac Pongrác és a belga csoki” rajzpályázat nyertesei, akik nyereményként egy-egy oklevelet és Nyulász Péter-könyvet kaptak. A legtávolabbi pályázó Ausztráliából és Amerikából küldött be rajzokat.

A szünetben aztán kezdetét vette a dedikálások hosszú sora, csillogó szemel, könyveiket szorongatva kígyóztak az apróságok Nyulász Péter asztala előtt. Mindeközben a kicsik csokinyuszi-tojástartókat készítettek, a többiek pedig a ragyogó napsütésben levegőztek, futkorásztak.

A program második felében a nagyobbakra került a sor, és Nyulász Péter a Helka-trilógiát valamint a BerGer Szimat Szolgálatot mutatta be. A Helkának már sok rajongója akadt a közönségből is, de miután az író meglepett minket egy a Helka Képregényből készített rövidfilmmel, azok, akik még nem olvasták is kedvet kaphattak. A Berger Szimat Szolgálat 9 magyar kutyafaj szereplője pedig ismét felderített kicsit és nagyot egyaránt. A Magyarra Hangolva programhoz kapcsolódóan az elmúlt 2 év során a sorozat több részét is feldolgoztuk, így sok gyermek már ismerősként köszöntötte a szereplőket.

Igazi magyarra hangoló délutánt töltöttünk el együtt.

Köszönjük, hogy eljöttetek, mindannyian gazdagabbak lettünk.

 

Tetszett ez a tartalom? Küldd meg ismerőseidnek is:

Facebook
Pinterest
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van?

Ha van kérdésed az egyik programunkkal, vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi módokon:

Online Élménymese Klub

Egy közösséget keresel ahol értéknek tekintik a magyar népmeséket? Sok mesét ismersz, de még többre vágysz? Hiányoznak a népmese kihívás alatt megszokott hangos mesék gyermekednek? Íme, itt a népmese kihívás folytatása. Figyelem! Csak meserajongóknak és mesés élményekre vágyóknak! Ez a magyarra hangolva mesés esszenciája, amit Online Élménymese Klubnak neveztünk el.