Gyerekprogramok Budapesten 08.10- 08.16.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Külföldön éltek, de az tanév végén hazalátogattok Magyarországra?
Fő a fejed, ha arra gondolsz, milyen hosszú a nyári szünet, amit Magyarországon tölt gyermeked?
Jó lenne az otthoni programokba is bekapcsolódni külföldön élő gyermekeddel?

Márciusban egy új sorozatot indítottunk, amiben az iskolai szünetekre ajánlunk magyarra hangoló programokat.
Itt a sorozat új része igazi magyarra hangoló programokkal. Válogass kedvedre!

Augusztus 10-től bármelyik nap :)

Tombol a kánikula! Mindenki víz mellé vágyódik…. mi sem egyszerűbb ennél! Budapesten, Újpesten található az Aquaworld  Élményfürdő, mely  Közép-Európa legnagyobb fedett vízi élményparkja.

Az idelátogató vendégek felfedező kalandorokká változva barangolhatnak a trópusi hangulatú Angkor-romtemplomban, 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedencében mártózhatnak meg, kipróbálhatják a szörföt, a búvárkodást, vízen járó labdát, kalandot és némi adrenalint pedig 11 különleges csúszda garantálja számukra.

Ha szeretnél többet tudni a fürdőről, itt minden fontos információt megtalálsz: http://gyerekprogramok.info/nyari-szunet-budapesten-aquaworld-elmenyfurdo/

Augusztus 11. kedd

[/fusion_text][fusion_imageframe lightbox=”yes” lightbox_image=”http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2015/08/magyarra-hangolva-gyerekprogramok.jpg” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text]Szünidei program unokáknak és nagyszülőknek 2015. augusztus 11-én,kedden 10-12 óra között az Aquincumi Múzeumban. Hozd magaddal a nagyit, és töltsetek együtt egy vidám délelőttöt a múzeumban.

A programra érkező unokák és nagyszülők ízelítőt kapnak a római katonák mindennapjaiból, megismerhetik a jellegzetes római harci felszerelést, fakardot készíthetnek, valamint levendulás zsákocskát varrhatnak.

Helyszín: Aquincumi Múzeum, 1031 Szentendrei út 135.
A program ára: nagyszülőknek: 600 Ft/ fő, unokáknak: 300 Ft/ fő

Augusztus 12. szerda

10 órától a Játszó-Szerda rendezvényen a Picaro Társulat előadásában a Maszmók a tengerentúlon című előadást nézhetik meg a gyerekek.

Maszmók indián figurákkal játszik, majd elalszik, és egy álombéli utazás során Észak-Amerikában találja magát. Itt megelevenednek azok a bábuk, amelyekkel játszott, és közlik vele, hogy nagy baj van, elveszett “minden indiánok nagyapa-szelleme”, és csak egy olyan valaki találhatja meg, aki “a mesén kívülről érkezett”.

Kezdetét veszi az utazás, kutatás a Nagyapa-szellem után, melynek során átmegyünk Mexikón, majd a Dél-Amerikába vezető keskeny földnyelven, egészen az Andokig, de kicsit belekeveredünk a Riói Karneválba is…

Az előadás zenei világa az Észak-Amerikai (sziú, cheyenne) indiánok dalaiból, a mexikói és Dél-Amerikai mayák, inkák zenéjéből épül fel, autentikus hangszerek kíséretében.

Ingyenes minden program!
Cím: Dési Huber utca és a Csengettyű utca által határolt terület

Augusztus 13. csütörtök

[/fusion_text][fusion_imageframe lightbox=”yes” lightbox_image=”http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2015/08/torokules07-1024×768.jpg” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text]10 órától a Ferenc téren a Portéka Színpad előadásában a Törökülésben című előadás várja a gyerekeket.

A zenés előadás két részből áll. A műsor első felében a “Teríti a lány…” és az “Ez a kapa…” című dalos játékokkal közösen játszik a gyerekekkel Fatima és Ibrahim. Majd ezt követi a “Kiskakas gyémánt félkrajcárja” című mese vidám, humoros feldolgozása. A gyermekek nagy öröme, hogy kinevethetik a török császárt és jól szórakozhatnak a szolgálólány bugyutaságán.

Augusztus 14. péntek

[/fusion_text][fusion_imageframe lightbox=”yes” lightbox_image=”http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2015/08/kaputorony-680×1024.jpg” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text]A Mezőgazdasági Múzeumban az állandó kiállítások mellett a Vajdahunyad vára két tornyába is fel lehet menni és gyönyörködni a kilátásban. A látogatható tornyok: a Kaputorony és az Apostolok tornya.

A Kaputorony népszerűsége abban áll, hogy a hét minden napján, szünnap nélkül látogatható és a benne helyet foglaló vártörténeti kiállításból számos érdekességet lehet megtudni a Vajdahunyad-vár építéséről, fennállásáról és sokszor hányattatott soráról is. A torony vezetés nélkül látogatható a hét minden napján 09:00 és 20:00 között. A túra időtartama kb. 15 perc.
A toronyba 56 lépcsőfok vezet fel! Belépőjegy: 300 Ft / fő.

Az Apostolok tornyából  egész Budapestet be lehet látni!A torony csak vezetéssel látogatható. A vezetés magyar és angol nyelven történik. A túrák félóránként indulnak 10:00 és 16:30 között. A túra időtartama kb. 30 perc. A toronyba 150 lépcsőfok vezet fel!

Nyitva tartás: Hétfőn zárva, kedd-vasárnap 10:00 – 17:00 között
Belépőjegy: 600 Ft / fő

Augusztus 15. szombat

11 órától a Center Színházban Az állatok nyelvén tudó juhász című mesejátékra várják a gyerekeket. Az előadás a Mesekocsi Színház vendégjátéka.
Tibi, a juhász csuda dolgokon gondolkodik, miközben az állatok nyávogását, nyerítését, cserregését, vonítását hallgatja: “ezek egymással beszélnek tán, vagy mi van?!” Jó is volna megtudni! Egy napon érdekes eset történik vele, egy kis kígyóval és annak az anyjával! Lesz is belőle nagy gondja, galibája a juhásznak! Még az élete is veszélybe kerül! Asszon’káját úgy szereti, az életét is oda adná neki! De az is szereti ám az Urát, így juhászunk tán megmenekülhet… persze, csak ha segítenek a gyerekek is!

Jegyár: 990 Ft/fő
Cím: 1156 Budapest, Szentmihályi út 167-169. Asia Center, jobb oldali ép. II. em.

Augusztus 16. vasárnap

[/fusion_text][fusion_imageframe lightbox=”yes” lightbox_image=”http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2015/08/legyetek-jók-ha-tudtok.jpg” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_text]Augusztus 16-án, vasárnap 18 órától a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Budaörsi Latinovits Színház–Múzsák Társulat előadásában a Legyetek jók, ha tudtok! című musical várja a családokat.
Néri Fülöp Rómában a maga köré gyűjtött árva gyerekek nevelőjeként él. A kicsik a romos templom falai között szegénységben, de az atyának köszönhetően szeretetben nőnek fel. Azonban a biztonságot nyújtó menedéken kívül műhelyében folyamatosan munkálkodik a gonosz. Fülöp atya felismeri az ördög jelenlétét, és felveszi ellene a harcot, hogy megóvja a világot az elkárhozástól, és megmentse legkedvesebb nevelt gyermeke, Cirifischio lelkét a pusztulástól. Ám a végső harc nem egészen úgy alakul, ahogy Fülöp eltervezte.

Belépő ára: 1200 Ft/fő
9 éves kortól ajánlott!

További programokat találhattok a www.gyerekprogramok.info oldalon.

A Magyarra hangolva Facebook-oldalát itt éred el.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_sharing tagline=”Ha tetszett, mutasd meg másnak is!” tagline_color=”” title=”” link=”” description=”” pinterest_image=”” icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”4px” box_colors=”” icon_colors=”” tooltip_placement=”” backgroundcolor=”” class=”” id=””][/fusion_sharing][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_recent_posts layout=”default” hover_type=”zoomin” columns=”4″ number_posts=”4″ offset=”” cat_slug=”” exclude_cats=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” excerpt=”no” excerpt_length=”35″ strip_html=”yes” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][/fusion_recent_posts][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”3_4″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Ne maradj le ingyenesen letölthető tartalmainkról sem ![/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_button link=”” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”” class=”” id=””]KÉREM![/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Tetszett ez a tartalom? Küldd meg ismerőseidnek is:

Facebook
Pinterest
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van?

Ha van kérdésed az egyik programunkkal, vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi módokon:

Online Élménymese Klub

Egy közösséget keresel ahol értéknek tekintik a magyar népmeséket? Sok mesét ismersz, de még többre vágysz? Hiányoznak a népmese kihívás alatt megszokott hangos mesék gyermekednek? Íme, itt a népmese kihívás folytatása. Figyelem! Csak meserajongóknak és mesés élményekre vágyóknak! Ez a magyarra hangolva mesés esszenciája, amit Online Élménymese Klubnak neveztünk el.