Anyanyelvfejlesztés szóról szóra

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text]

Ha követsz már egy ideje, akkor tudod, hogy külföldön élő szülőként elkötelezett híve vagyok az anyanyelv megőrzésének, a nyelv átadásának.

Én magam azért kezdetem ezzel foglalkozni 2012-ben, mert amikor Belgiumba költöztünk, akkor nekem a legnagyobb félelmem ez volt: Mi lesz, ha elfelejti gyermekem a magyar nyelvet?

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

Az én lányom nagyon jó helyzetből indult, hiszen az általános iskola alsó tagozatát Magyarországon végezte, ahol egy szakmailag teljesen felkészült tanító nénije volt.

Igen ám, de én azt szerettem volna, hogy gyermekem ne ragadjon meg a 10 éves gyerek nyelvi szintjén, hanem fejlődjön és haladjon tovább úgy, mintha Magyarországon élne, mintha Magyarországon járna iskolába. Lehet, hogy ez egy kicsit perfekcionista hozzáállás volt, de sikeres. Továbbra is sokat olvasott magyarul, tartotta a kapcsolatot a magyar barátaival.

De mi a helyzet azokkal a gyerekekkel, akik külföldön születtek, akik, soha nem jártak magyar óvodába vagy iskolába?

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor talán már tudod, hogy szintén szívügyem, hogy a külföldön élő magyar gyökerekkel rendelkező gyerekeket megismertessem a magyar hagyományokkal. Erre évszakokhoz kötődően külön programjaink és füzeteink vannak.

A téli ünnepkör egyik legfontosabb ünnepe a karácsony. Ha most épp Magyarországon ünnepeltek, akkor neked különösen ajánlom azt a két kiadványt, amit mi is kipróbáltunk a tanítványaimmal: A Szókimondóka Móna karácsonya könyvét, és a Karácsony szóról szóra füzetét.

Ebben a posztban szeretettel osztom meg veled tapasztalataimat.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_imageframe image_id=”14145″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2017/12/Karácsonyi-olvasás-1024×683.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

A Móna karácsonya című könyv remek karácsonyi ajándék 2 – 6 éves gyermekeknek, amit nemcsak olvasni, de kisebb gyerekekkel nézegetni is tudsz. Remek lehetőség egy közös családi időtöltésre, miközben felidézitek az ünnep pillanatait.

Ezt a mesekönyvet szívből ajánlom azoknak a szülőknek, akiknek csemetéi még nem tudnak olvasni. Egy összebújós estén, akár közösen is „olvashatjátok” a könyvet: anya olvas, a gyerkőc pedig megmutatja a szavakhoz tartozó illusztrációkat.

A tanulócsoportokban differenciáltan is használhatjátok a könyvet, ahogy én is tettem: azok a gyerekek, aki már éppen elsajátították az olvasás technikáját megkaphatják a szöveg olvasását „feladatnak”. Hidd el, szívesen vállalkoznak majd rá! A kisebbek hallgathatják a mesét, vagy elolvashatják a mondatokban kiemelt szavakat, így mélyítve az alapszókincsüket.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_imageframe image_id=”14132″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2017/12/Móna-karácsonya-1024×683.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]

Miért ajánlom még ezt a mesekönyvet kezdő olvasóknak?

  • A könyvben két mesét találtok. Az egyik az a karácsonyi ünnepről, az ünnepi készülődésről, a másik a kis fenyőfa életéről. Ezek épp elegendő terjedelműek a gyerekeknek.
  • Nagy betűkkel, szellősen írták, ráadásul egy-egy oldalon kevés szöveg szerepel, képekkel tarkítva. Így biztosan megmarad gyermeked motivációja az oldal végigböngészéséhez.
  • A kiemelt szavak többször ismétlődnek a könyv lapjain, így mire a mese végére jutottunk a gyerekek már felismerték – kiolvasták – ezeket a szavakat (fenyő, fény)

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_imageframe image_id=”14134″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2017/12/Süssünk-mézeskalácsot-szókimondóka-1024×683.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

Első élmények

Amikor a tanítványaimmal először lapoztuk át a könyveket nagy meglepetésemre azonnal felkiáltottak: nagyi, papa.

A nagyszülőket ők is épp így hívják, ezért hatalmas lelkesedéssel lapozták tovább a könyvet. Felismerték a mézeskalács összetevőit is: felolvastuk a szavakat, megneveztük a képeken látható tárgyakat, kellékeket, majd saját élményüket is elmesélhették a mézeskalács sütéséről.

Személyes kedvencem a Móna karácsony könyv 25. oldala. Ha olvastad már a táborokról szóló cikkeimet, akkor tudod, hogy az érzelmi intelligencia-fejlesztés az egyik kiemelt terület a Magyarra Hangolva táborokban.

A könyv említett oldalán alig foglalkoztunk a szöveggel. Sokkal inkább azzal, hogy mi van a képen, mit csinál a nagyi és Móna, illetve, hogy a csoport tagjai mikor szokták azt tenni, ami a rajzon látható. Be nem állt a szájuk! Csak meséltek, meséltek…..

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_imageframe image_id=”14135″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2017/12/mónáék-sütnek-1024×786.png[/fusion_imageframe][fusion_imageframe image_id=”14142″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2017/12/A-mézeskalács-összetevői-1024×683.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

A könyvben szereplő második mese egy kis fenyőfáról szól, illetve arról, hogy hangolódik a család az ünnepre a nagyszülőkkel együtt.

A történetben nemcsak az anyanyelv alapszavai jelennek meg. A mese arra is lehetőséget ad, hogy arról beszélgessünk, hogyan élhetünk a természettel összhangban, hogyan bánjunk a gyökeres fenyőfával, ha ilyet választunk karácsonyfának.

A könyv minden oldalán kedves illusztrációt találunk, amiket én a szóbeli szövegalkotás fejlesztésére használtam. Például: Nálatok van kandalló? Hogyan kell használni? Hogyan szoktátok feldíszíteni karácsonykor?

Végül felidéztük a mesében olvasott karácsonyhoz kapcsolódó szavakat. A fiatalabbaktól azt kértem, mutassák meg a könyv végén található rajzon az összes hallott szóhoz tartozó képet.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_imageframe image_id=”14143″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2017/12/Melyik-téli-szót-ismerted-fel-1024×683.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

A kötetben két ismert karácsonyi gyerekdalt is találsz, amit együtt elénekelhettek a ti fátok mellett. Mi ezzel zártuk a foglalkozást és a könyvvel való ismerkedést.

Jó szívvel ajánlom a Móna karácsonya című Szókimondóka könyvet, minden külföldön élő kisgyermekes családnak.

Itt tudod megrendelni a webáruházból.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

Ha még ennél is többet szeretnél, akkor egy foglalkoztató-füzetet is kérhetsz hozzá.

Ez a Jeles napok füzeteinkhez hasonló, de kizárólag a karácsonnyal kapcsolatos játékos feladatokat találsz benne. Ide kattintva éred el

Kipróbáltuk, így tapasztalataim alapján azoknak a gyerekeknek ajánlom a kiadványt, akik még nem olvasnak biztosan, vagy épp az előkészítő időszakban vannak, azaz 4-6 évesek.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

Mit találsz a füzetben?

Labirintust, árnyékkeresőt, színezőket és szókeresőt. Nálunk ez, a legutóbbi volt a menő. A gyerekek másik kedvenc elfoglaltsága, a matricagyűjtés. Ez is van a füzetben, méghozzá jó sok.

Ha eddig még nem értél rá ajándékot venni, vagy nem volt ötleted, akkor nézz szét ezen a honlapon.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor javaslom, hogy inkább fuss be egy boltba, vagy küldj el valakit, és vegyétek meg Magyarországon a kiadványokat. Így biztosan ott lehet a fa alatt mindkettő. Ezekben a boltokban kaphatók.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_imageframe image_id=”14137″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]http://www.magyarrahangolva.hu/wp-content/uploads/2017/12/Matricák-a-gyerekek-kedvencei-1024×683.jpg[/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Csatlakozz hozzánk a facebook-csoportban is! 

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_sharing tagline=”Ha tetszett, mutasd meg másnak is!” tagline_color=”” title=”” link=”” description=”” pinterest_image=”” icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”4px” box_colors=”” icon_colors=”” tooltip_placement=”” backgroundcolor=”” class=”” id=”” /][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”15″ bottom_margin=”15″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”#dd9933″ background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”15″ bottom_margin=”15″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]

Iratkozz fel hírlevelünkre, és légy mindig naprakész! 

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_5″ layout=”1_5″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”3_5″ layout=”3_5″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_code]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[/fusion_code][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_5″ layout=”1_5″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”15″ bottom_margin=”15″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”3_5″ layout=”3_5″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”30″ bottom_margin=”30″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_text]Ne maradj le ingyenesen letölthető tartalmainkról sem![/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”2_5″ layout=”2_5″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”15″ bottom_margin=”15″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=”” /][fusion_button link=”http://www.magyarrahangolva.hu/ajandek/” color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”center” class=”” id=””]KÉREM![/fusion_button][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_recent_posts layout=”default” hover_type=”zoomin” columns=”4″ number_posts=”4″ offset=”” cat_slug=”” exclude_cats=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” excerpt=”no” excerpt_length=”35″ strip_html=”yes” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” /][fusion_imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Tetszett ez a tartalom? Küldd meg ismerőseidnek is:

Facebook
Pinterest
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van?

Ha van kérdésed az egyik programunkkal, vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi módokon:

Online Élménymese Klub

Egy közösséget keresel ahol értéknek tekintik a magyar népmeséket? Sok mesét ismersz, de még többre vágysz? Hiányoznak a népmese kihívás alatt megszokott hangos mesék gyermekednek? Íme, itt a népmese kihívás folytatása. Figyelem! Csak meserajongóknak és mesés élményekre vágyóknak! Ez a magyarra hangolva mesés esszenciája, amit Online Élménymese Klubnak neveztünk el.