3M workshop - magyar majális májusban

2021. május 20. 20:00-22:00

A 2 órás workshopon összefoglaljuk a májusi ünnepeket. Megnézzük, hogy milyen jeles napok vannak, azokhoz milyen hagyományok kötődnek, hogyan lehet azokat feldolgozni a kicsikkel és nagyokkal.

Szókincs fejlesztése, újdonságok
és értékes időtöltés

A legtöbb családnál nem volt hagyománya a pünkösdnek, ezért nem is nagyon tudják a szülők, hogyan ismertessék meg a gyermekekkel ezt a jeles napot. Pedig rengeteg játékos történet, feladat kapcsolható az ünnephez és magához a tavaszhoz. Ezzel a témával nem csak a gyermek szókincsét fejlesztheted, és új dolgokat tanulhattok meg mindketten, hanem értékes időt tölthettek együtt kicsik és nagyok egyaránt!

Pedagógusként pedig inspirációt és új nézőpontokat kaphatsz tőlem, amit minden évben kamatoztathatsz ezentúl.

Újra divat, és egy remek közös téma

Miért tanuljatok EGYÜTT a pünkösdről?

Manapság újra divatos ez a téma, egyre többet hallani róla a médiában is. Gondolj bele, mennyivel növeli gyermeked önbizalmát, ha Ő is hozzá tud szólni egy-egy ilyen irányú beszélgetéshez, vagy tud mesélni a társainak róla.

Ez nem csak a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, akkor is érdemes ismerni az ehhez kapcsolódó hagyományokat, ha nem vagytok vallásosak.

A verhetetlen előnyei ennek a workshopnak

Miért jó ez gyermekednek?

Vélemények

Szülők, tanárok és gyermekek őszinte véleménye rólunk

Olvasd el, hogy miket gondolnak rólunk azok, akik már részt vettek egyik programunkon. Minden egyes itt látható vélemény valós és tükrözi az élményt és a minőséget.

Borbély Krisztina
Brüsszelből
Read More
„Ilona nagy segítség számunkra a dolgos hétköznapok útvesztőiben. Heti rendszerességgel tanul – tanulási nehézségekkel küzdő -2. osztályos kislányunkkal, nagy részt vállal abban, hogy győzzük a kemény iskolai kihívásokat. Remek érzékkel tapint rá a gyenge pontokra és játékos feladataival jól tudja gyakoroltatni azokat. Ami a legfontosabb, hogy a kislányunk szívesen tanul vele.”
Lexi
5 éves – Brüsszelből
Read More
“Cirkuszokról beszélgettünk, színeztünk, bekarikáztunk. Ragasztottunk színeket papírra. Fújtunk lufit, fújtunk buborékot. A tízórai és az uzsonna finom volt, ettünk vaníliás muffint. És keksz is volt. Mikor lesz újra ez a stage?”
Zsombor Kati
Brüsszelből
Read More
“Több család is ajánlotta nekem Ilonát, ahol ő tanítja a gyerekeket. A kisebbik lányunk minden alkalommal nagyon lelkesen várja őt. Nemsokára a nagyobbik lányunkat is Ilona fogja tanítani, akit felkészít a magyar szekció felső tagozatára. Családunknak nagyon fontos a magyar nyelv elsajátítása, ápolása. Ilona nagy segítség nekünk ebben, hiszen a gyerekek nem magyarul járnak iskolába. Csak ajánlani tudom Ilonát, aki szeretettel, odafigyeléssel és megfelelő szakértelemmel fordul a gyermekek felé.”
Zita Dumont
12 éves – Brüsszelből
Read More
„Azért szeretek ide járni, mert itt sokat lehet nevetni. …… még nem szeretnék hazamenni, mert még nem nevettünk annyit, mint máskor. (2015)”
Sz. Léna
Brüsszelből
Read More
Azért volt jó ez a tanév (2016) is Ilonával, mert, játékosan tanultunk, hogyha valami nem ment az iskolában, azt átvettük vele, ha ha valamit nem értettem, újra elmagyarázta szépen, lassan addig, míg nem értettem.
Anna
8 éves – Brüsszelből
Read More
“Szeretek Ilonával lenni, mert jó vele játszani. Nagyon kedves. Mindig várom, hogy jöjjön.”
Katalin
Brüsszelből
Read More
2 kisfiam van, Ilona már több, mint egy éve foglalkozik velük. a fiúk már folyékonyan beszélnek magyarul, pedig kint születtek.
Andi
Düsseldorfból
Read More
Most költözünk ki Németországba, a férjem kapott egy 2 éves kiküldetést egy autógyárba. Az első osztályt már itt kezdték az ikrek, szerencsére van aki segít nekik a tanulásban – Ilona skypon segíti őket, hogy a magyar nyelvet is gyakorolni tudják. Köszönjük Ica!
Laci
Brüsszelből
Read More
Itt dolgozom Belgiumban, és mindenképp szerettem volna, ha a kisiskolás lányom magyar nyelvoktatása szakértő kezekbe kerül. 2 év múlva hazamegyünk, akkor be kell illeszkednie a magyar iskolába. Nem aggódom, Ica szuper munkát végzett! Köszönjük!!!
Kovács Anikó
Brüsszelből
Read More
„Köszönjük szépen a fantasztikus hetet és a csodálatos meglepetés ajándékot. 🙂 Gergő nagyon sok élménnyel gazdagodott és én is nagyon nyugodt voltam, mert tudtam, hogy a legjobb kezekben van. 🙂 Az összes verset gyönyörűen, hangsúlyozva előadva meghallgattuk hazafelé a kocsiban, és az állunk leesett, hogy mindez belefért ebbe a hétbe!!!”
Kovács Milán / Szarka Judit
Brüsszelből
Read More
Gyermekünk többször vett részt az Ilona által szervezett táborokban. Minden alkalommal színes, változatos programokban volt része és mindig élvezte az ott töltött időt. Mivel nem magyar nyelvű iskolába jár, és egész napja francia környezetben telik, fontosnak tartottuk, hogy szókincse egy-egy témában bővüljön. Itt erre minden lehetősége megvolt. Ilona nagyon felkészült, profi pedagógus és kiválóan bánik a gyerekekkel.
Dr. Csiszár Rita
Svájcban élő nyelvész, szociológus, nyelvtanár, aki maga is egy kétnyelvű gyermek édesanyja. Itt tudsz meg róla többet: https://www.multilingualkids.ch/
Read More
„2014-ben és 2015-ben számos városban, több országban tartottam előadást a két-és többnyelvűségről. Voltam Ausztriában, megjártam New York-ot és Bostont is. Mégis azt gondolom, hogy a 2015. első félév legjobb hangulatú és legjobban megszervezett előadása a brüsszeli volt… nagyon jó érzéssel gondolok vissza rá.”

Dóczi Ilona – Magyarra Hangolva​

Mit tartalmaz a 3M workshop?

Ezzel a tananyaggal játszva fejleszted a gyermeked! A munka közben egyszerre dolgozik a gyermeked tanuláshoz szükséges bal – és a kreativitásért felelős – jobb agyféltekéje.

Kinek szól?

Szülőknek, akik fontosnak tartják, hogy gyermekük tájékozott legyen a magyar hagyományokkal, ünnepekkel kapcsolatban, vagy játékosan szeretnék fejleszteni a szókincsüket, tudásukat.

Pedagógusoknak, akik szeretnének időt spórolni, és megszerezni kész tananyagokat, amiket az osztályukkal közösen feldolgozhatnak!

Mikor?

2021. május 20. 20:00-22:00. Jelentkezési határidő: 2021. május 19.

Hogyan

Zoom-on keresztül, amihez a csatlakozási linket e-mailben küldöm a jelentkezőknek!

A workshop ÉLŐ, lesz lehetőséged személyesen is kérdezni tőlem!

Mennyibe kerül a workshop?

Először nézzük meg, mennyit is érne, és milyen AJÁNDÉKOKAT kapsz még a részvétel mellé!

Bónuszok

A workshopon való részvétel díja: 3590 forint

(vagy 10 EUR, amennyiben külföldi bankszámláról utalsz)

 A részvételi díjat átutalással tudod rendezni. A workshopon akkor tudsz velünk lenni, ha az utalás összege a Zoom-os előadás kezdetéig megérkezik hozzánk.

Jelentkezési határidő: 2021. május 19.

TIPP: Amennyiben magyar vagy más külföldi bankszámláról rendezed, használd a Wise (korábbi Transferwise) alkalmazást, amelyen keresztül pár gombnyomással és minimális költséggel indíthatsz külföldi utalásokat!

Jelentkezz most a workshopra

Ha már hosszabb ideje követed a Magyarra Hangolva programot és a munkásságomat, akkor talán még emlékszel a Kreatív Irodalmi Délután programomra. Azzal mindig is az volt a célom, hogy a Belgiumban élő magyar gyökerű családok gyermekeinek modern köntösbe öltöztetve hozzam közel a magyar jeles napokat és a hagyományokat.

Ha már évekkel ezelőtt is sóvárogtál ezután a program után, akkor ez a workshop neked szól!

Most azt a tudást adom át neked, amit az elmúlt 7 évben ott megvalósítottam! Már kipróbáltam, teszteltem, hogy mi az, ami működik, sőt, kendőzetlenül arról is beszélni fogok, ami nem vált be a gyerekeknél. Ezekből rengeteget tanulhatsz majd.

A tőlem megszokott módon azonnal használható tippeket és ötleteket kapsz.

Zárjuk le együtt a tavaszt, hangolódjunk a nyárra!